Han vann igen. Vad var det egentligen som hände? Donald Trump är tillbaka i Vita huset efter att ha överlevt riksrättsåtal, oräkneliga skandaler och rättegångar och två mordförsök. Nu frågar sig många om amerikansk demokrati kan överleva fyra år till med Trump som president.
Det är den ena berättelsen. Men i ett djupt polariserat land finns alltid två. Den andra berättelsen handlar om ett samhälle där allt fler tappat förtroende för politiken och demokratins institutioner. Den handlar om miljardären från New York som fick människor att känna sig sedda, gick framåt i samtliga väljargrupper och numera har en majoritet av landet bakom sig.
Kanske är båda berättelserna sanna. Det beror på vilka frågor man ställer, och till vem. I den här boken söker Arvid Åhlund svaren.
Från mellanvästerns väldiga slätter och ett rostbälte som anar morgonljus, till kustmetropoler där den urbana eliten lever sida vid sida med en social misär som för tankarna till zombiefilmer, är Den andra revolutionen en resa genom ett land som de senaste 50 åren glidit isär ekonomiskt, geografiskt och kulturellt. Men inte alltid som du tror. Den som tittar närmare upptäcker nämligen rörelser som inte passar in i de förklaringar vi brukar få från USA.
Arvid Åhlund visar i Den andra revolutionen hur den politiska utveckling som förde Donald Trump till makten, underifrån, inte är unik. Här finns lärdomar och varningar även för Sverige.